Izvor: Radio 021, 16.Apr.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babićev vozač na saslušanju tvrdio da se zamislio tokom vožnje

Vozač "Koridora Srbije", okrivljen da je izazvao saobraćajnu nesreću kod Doljevca, na saslušanju izjavio da je "do nesreće došlo jer se zamislio", piše "Blic".

Vozač D.S. (35), koji je okrivljen za izazivanje te nesreće, saslušan je u tužilaštvu, gde je rekao da nije bio umoran i da se prethodne noći naspavao.

"Iako je većina pomislila da je zaspao, D.S. je na saslušanju ispričao da nije to u pitanju, već da se zamislio. Svedočio je da nije bio umoran, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je prethodne večeri zaspao u dnevnoj sobi već u 7 popodne, i da se probudio rano ujutru i krenuo po Babića na put. Usput su stali na pumpu da Babić kupi kafu i doručak", izjavio je izvor "Blica".

Nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a petoro povređeno, dogodila se 31. januara, a vozaču je bilo određeno zadržavanje do 48 sati. Najpre je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a posle saslušanja tužilaštvo je, zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, predložilo pritvor.

Ipak, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda posle saslušanja nije našao da stoje razlozi koje je tužilaštvo navelo za određivanje pritvora i pušten je da se brani sa slobode.

U međuvremenu, saslušan je i Babić, koji je rekao da je u toku vožnje zaspao.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.