Velike dužnike čekaju isključenja posle praznika

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Dec.2010, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike dužnike čekaju isključenja posle praznika

BEOGRAD - Elektrodistribucija Beograd (EDB) tokom predstojećih praznika neće isključivati struju neredovnim platišama, ali dug od 14 milijardi dinara neće biti oprošten, rekla je portparol ovog preduzeća Sandra Alagić.

Ona je navela da će dužnike u novoj godini sačekati opomene i isključenja i istakla da ukupan dug beogradskih domaćinstava iznosi šest milijardi dinara, dok privreda duguje osam milijardi.

- Polovinu duga u kategoriji domaćinstava napravilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je samo dva odsto korisnika, to je svega 12.000 potrošača - dodala je Alagić ističući da je taj broj problematičnih "neplatiša" ipak mali, s obzirom na to da više od 50 odsto Beograđana redovno izmiruje račune EDB-u.

Beograđani su i pored dugovanja najredovnije platiše električne energije u celoj Srbiji, kazala je Alagić i upozorila da će EDB odmah posle praznika preduzeti sve mere da naplati dugovanja.

Prema njenim rečima, EDB će prezaduženim građanima prvo slati opomene, a ako račun ne bude plaćen, uslediće isključenje, nakon toga će nadležnim sudovima biti poslate tužbe.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.