Udžbenici srpskog jezika za decu van Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2011, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udžbenici srpskog jezika za decu van Srbije

BEOGRAD -

Ministarstvo vera i dijaspore će, radi zaštite srpskog jezika, kulture i pisma među našim ljudima u rasejanju, poslati udžbenike, bukvare, čitanke i gramatike za decu u dijaspori, saopštilo je danas to ministarstvo.

Slanje nastavnog materijala i udžbenika za srpski jezik uoči početka nove školske godine, nastavak je akcije koju je Ministarstvo, u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva, počelo tokom prošle godine, kada je poslato više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 8.000 knjiga crkveno-školskim opštinama u rasejanju.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković istakao je da je važna oblast rada Ministarstva jačanje dopunske nastave na srpskom jeziku, kako bi se očuvao kulturni i duhovni identitet Srba.

"Veoma značajan vid očuvanja identiteta i prenošenja na nove generacije je organizovanje škola srpskog jezika za decu naših migranata i snabdevanje kvalitetnim udžbenicima. Zbog toga Ministarstvo vera i dijaspore redovno šalje udžbenike i druga učila svim našim školama u dijaspori", saopštio je Srećković.

U okviru akcije očuvanja jezika i pisma za decu iz dijaspore organizovane su letnje škole za učenje srpskog jezika u Sremskim Karlovcima, Azanji, Soko Gradu i Selevcu.

Ministarstvo je sufinansiralo osnivanje škola srpskog jezika u Južnoafričkoj Republici, Švajcarskoj, Albaniji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.