Udžbenici srpskog jezika za decu u dijaspori

Izvor: Blic, 13.Avg.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udžbenici srpskog jezika za decu u dijaspori

Ministarstvo vera i dijaspore će, radi zaštite srpskog jezika, kulture i pisma među našim ljudima u rasejanju, poslati udžbenike, bukvare, čitanke i gramatike za decu u dijaspori, saopštilo je danas to ministarstvo.

Slanje nastavnog materijala i udžbenika za srpski jezik uoči početka nove školske godine, nastavak je akcije koju je Ministarstvo, u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva, počelo tokom prošle godine, kada je poslato više od 8.000 knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << crkveno-školskim opštinama u rasejanju.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković istakao je da je važna oblast rada Ministarstva jačanje dopunske nastave na srpskom jeziku, kako bi se očuvao kulturni i duhovni identitet Srba.

- Veoma značajan vid očuvanja identiteta i prenošenja na nove generacije je organizovanje škola srpskog jezika za decu naših migranata i snabdevanje kvalitetnim udžbenicima. Zbog toga Ministarstvo vera i dijaspore redovno šalje udžbenike i druga učila svim našim školama u dijaspori - rekao je Srećković.

U okviru akcije očuvanja jezika i pisma za decu iz dijaspore organizovane su letnje škole za učenje srpskog jezika u Sremskim Karlovcima, Azanji, Soko Gradu i Selevcu. Ministarstvo je sufinansiralo osnivanje škola srpskog jezika u Južnoafričkoj Republici, Švajcarskoj, Albaniji, Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udžbenici srpskog jezika za decu van Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2011

BEOGRAD -..Ministarstvo vera i dijaspore će, radi zaštite srpskog jezika, kulture i pisma među našim ljudima u rasejanju, poslati udžbenike, bukvare, čitanke i gramatike za decu u dijaspori, saopštilo je danas to ministarstvo...Slanje nastavnog materijala i udžbenika za srpski jezik uoči početka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

UŽBENICI SRPSKOG ZA DECU U DIJASPORI

Izvor: Kurir, 13.Avg.2011

BEOGRAD - Ministarstvo vera i dijaspore Srbije u cilju zaštite srpskog jezika, kulture i pisma poslaće udžbenike, bukvare, čitanke i gramatike srpskoj deci koja žive van granica zemlje, saopštilo je to ministarstvo...Slanje nastavnog materijala i udžbenika za srpski jezik uoči početka nove školske...

Nastavak na Kurir...

Marković: Neće biti problema sa otkupom knjiga za biblioteke

Izvor: Blic, 13.Avg.2011

SMEDEREVO - Ministar kulture Predrag Marković izjavio je danas da neće biti nikakvih problema sa otkupom knjiga za biblioteke koje, kako je naveo, imaju siromašne fondove koji se godinama adekvatno ne obnavljaju. .."Postoji čitav niz konkursa za pomoć izdavačima i njima se pomaže po projektima,...

Nastavak na Blic...

SRĐAN SREĆKOVIĆ: KNJIGE ZA DIJASPORU

Izvor: Kurir, 14.Avg.2011, 08:07

BEOGRAD - Ministarstvo vera i dijaspore Srbije, u cilju zaštite srpskog jezika, kulture i pisma poslaće udžbenike, bukvare, čitanke i gramatike srpskoj deci koja žive van granica zemlje, saopštio je resorni ministar Srđan Srećković..BEOGRAD - Ministarstvo vera i dijaspore Srbije, u cilju zaštite...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.