Teška vremena u Australiji: Srpkinje nisu primile ovakav udarac 13 godina

Izvor: Blic, 20.Jan.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška vremena u Australiji: Srpkinje nisu primile ovakav udarac 13 godina

Da boli, boli. Australijan open nam je posle dužeg vremena pokazao koliko se lako leti ka nebesima, a onda i koliko je lako baciti na kolena srpski tenis. Nova sezona obećavala je i novi početak, mnogo uspeha i radovanja, a od svega toga smo dobili da u ženskoj singl konkurenciji nemamo predstavnika u drugom kolu prvog gren slema u godini... Skoro nezamislivo.

Najveći šok bio je ispadanje pete igračice sveta Ane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivanović koja je došla kao jedan od favorita iz senke koji može da se okiti i trofejom, ali je ona posle sjajnog prvog seta samo, odjednom, pala i pretrpela poraz od velikog autsajdera Lucije Hradecke sa 1:6, 6:3, 6:2.

Perjanica je tako olako pala da nismo ni stigli da razmislimo, a nekoliko sati kasnije izgubili smo u prvoj rundi i drugog predstavnika. Bojana Jovanovski je nastavila sa očajnim partijama i u 2015. godini pošto se posle prvog seta skoro predala Roberti Vinči, a Italijanka je slavila sa 7:5, 6:0.

Možda posle prvog dana nije bilo vreme za kukanje, jer smo imali još dve predstavnice narednog, pa je situacija i mogla donekle da se popravi, ali je ona postala još gora. Drugi najjači adut u ženskom srpskom tenisu Jelena Janković glatko je eliminisana od Timee Bačinski sa 6:1, 6:4, pa je sve palo na pleća mlade Aleksandre Krunić koja je morala do trijmfa kako bi osvetlala, koliko-toliko, obraz našoj zemlji.

Od toga nije bilo ništa, kao ni od Aleksandrine igre sa US opena, a Loren Dejvis je imala muke samo u drugom setu (6:1, 7:5). E, sad, ne bi bila velika očekivanja da četiri teniserke ne zauzimaju mesta u prvih 100 na WTA listi, ili bolje reći, prvih 77.

Fed kup reprezentacija odavno nije ono što je bila, razlozi su sakriveni, nejasni, a ovo je samo još jedna potvrda da će teško vratiti svoj sjaj. Slučaj da Srbija, ili tadašnja Srbija i Crna Gora, nema predstavnika u drugom kolu Australijan opena desio se sada već davne 2002. godine.

Godinu kasnije je i počeo da se podiže nivo teniske svesti u našoj zemlji, a sve je to išlo u skladu sa uspesima kojih je bilo sve više. Jankovićeva je prva došla na scenu Australijan opena i prekinula post plasiravši se u drugu rundu gde je poražena u tri seta od Amande Kocer (6:2, 4:6, 6:4).

Nakon toga, Srbija je uvek imala predstavnicu među 64 najbolje teniserke na Australijan openu - sve do sada.

Nije neophodno da se ponovi situacija iz 2008. godine kada je Ana Ivanović došla do finala, ali srpske teniserke, pogotovo Ana i Jelena imaju dovoljno kvaliteta da prođu makar u drugo kolo. Popravni ispit će se čekati do narednog januara, a pre toga bi bilo poželjno da izađu na teren, pokažu ko su i šta su, pa kao i do sada donesu radost našoj zemlji.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Teška vremena u Australiji: Srpkinje nisu primile ovakav udarac 13 godina

Izvor: Prva.rs, 20.Jan.2015

Najveći šok bio je ispadanje pete igračice sveta Ane Ivanović koja je došla kao jedan od favorita iz senke koji može da se okiti i trofejom, ali je ona posle sjajnog prvog seta samo, odjednom, pala i pretrpela poraz od velikog autsajdera Lucije Hradecke sa 1:6, 6:3, 6:2.  .  . Perjanica je...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.