Stan: Bez odgovornosti za nepostavljanje rasvete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stan": Bez odgovornosti za nepostavljanje rasvete

NOVI SAD -

Javno komunalno preduzeće "Stan" odbacuje "tendenciozne" tvrdnje da je odgovorno što u Novom Sadu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta.

"Navodi koji se poslednjih dana plasiraju u medijima da je iz magacina "Stan -a" pokradena dekorativna rasveta i da je to uzrok kašnjenja kićenja grada novogodišnjim ukrasima je sračunato sa ciljem, da se za ovaj odgovoran posao kao isključivi krivac označi JKP "Stan", navode iz ovog preduzeća i dodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je tačno je da je u noći između 29. i 30.marta 2012. godine ukraden deo novogodišnje rasvete iz magacina JKP "Stan".

"Tom prilikom je ukradeno "zvezdano nebo" i lampioni za drveće, što je bilo svega petina od ukupne novogodišnje rasvete. Narednog jutra o krađi je obaveštena policija koja je obavila uviđaj i sprovela istragu. Istovremeno o slučaju su obavešteni i gradski organi, odnosno Gradska uprava za komunalnu delatnost. Važno je istaći da je sva ukradena rasveta bila dotrajala i stara, koja je u nekoliko navrata bila remontovana, pa je pitanje koliko bi od ukradene dekoracije moglo ove godine da se upotrebi kao ukras", navodi "Stan"

Kako tvrde, samim tim, netačne su i tvrdnje da ukradena roba vredi nekoliko miliona dinara, s obzirom na njenu tehničku ispravnost. Tako da je neosnovano i zlonamerno iznositi njenu tržišnu vrednost. Iako je od krađe prošlo više od osam meseci nije se odmaklo sa istragom, niti su pronađeni počionioci ovoga krivičnog dela.

"Takođe, nisu na vreme sprovedene ni sve neophodne radnje na nivou grada da se nabavi nova dekorativna rasveta. Bivša gradska vlast je bila upoznata sa ovim slučajem i samo oni znaju zbog čega na vreme nisu započeli nabavku novogodišnjih ukrasa. Inače, nabavka nove rasvete aktuelna je svake godine, ali se ona dopunjava zanemarljivom količinom u odnosu na potrebe", ističu u JKP "Stan".
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.