Sanacija škola u Kraljevu u toku

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanacija škola u Kraljevu u toku

Kraljevo -- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da do početka nove školske godine neće biti završena sanacija svih škola pogođenih zemljotresom u Kraljevu.

On je dodao da to neće dovesti u pitanje redovno izvođenje nastave.

Ministar je u Kraljevu rekao da će do početka nove školske godine biti sanirano 12 od ukupno 23 školska objekta, oštećena u zemljotresu koji je pogodio taj grad 3. novembra 2010. godine.

Do 20. septembra biće završena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sanacija još tri škole, dok će radovi na ostalim objektima biti završeni 1. oktobra.

"Radi se danonoćno, škole se obezbeđuju statički i seizmički da bi deca bila bezbedna. Mi ćemo tokom jeseni i na proleće iduće godine nastaviti ulaganje u osnovne i srednje škole u Kraljevu, jer ćemo imati sredstva Evropske investicione banke, tako da ćemo sve radove koje ne budemo završili sada, završiti tokom sledeće školske godine", kazao je on.

Obradović je naveo da nijednog trenutka izvođenje nastave neće biti dovedeno u pitanje, a da je nedostatak novca razlog zbog kojeg sanacija škola u Kraljevu nije završena na vreme.

"Razlog zbog kojeg nismo uspeli sve da završimo na vreme kako smo želeli je nedostatak novca. Neke projekte smo morali u međuvremenu da revidiramo. Desilo se da su tri tendera propala zbog izvođača, pa je to uslovilo produženje rokova zbog ponavljanja tendera", rekao je on.

Ministar je novinarima kazao da će shodno tempu sanacionih radova na školama, načelnik Školske uprave u Kraljevu obavestiti roditelje i đake o preraspodeli nastave za početak naredne školske godine.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đačke klupe u Kraljevu spremne

Izvor: Istinomer.rs, 11.Avg.2011

"Sve škole u Kraljevu, oštećene u zemljotresu, će do 1. septembra biti spremne da prime đake." Zemljotres koji je početkom novembra 2010. godine pogodio Kraljevo prouzrokovao je i oštećenje školskih objekata, pa su đaci u tom gradu školsku godinu...

Nastavak na Istinomer.rs...

BESPLATNI UDŽEBNICI STIŽU NA VREME

Izvor: Kurir, 11.Avg.2011

KRALJEVO - Besplatni užbenici stići će do početka školske godine, jer proceduralno sve ide planiranim tokom, izjavio je u Kraljevu ministar prosvete Žarko Obradović...On je rekao da su pre mesec dana svi izdavači obavešteni o udžbeničkim kompletima, koje su učitelji izabrali kao najkvalitetnije...

Nastavak na Kurir...

Obradović: Besplatni udžbenici stižu na vreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2011

KRALJEVO -..Besplatni udžbenici za učenike prva tri razreda osnovne škole biće distribuirani do početka nove školske godine i ova procedura se obavlja bez većih problema, rekao je danas u Kraljevu ministar prosvete Žarko Obradović...Prema njegovim rečima, svi izdavači su dobili spiskove udžbeničkih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obradović: Neće sve kraljevačke škole biti obnovljene do 1. septembra

Izvor: Danas, 11.Avg.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je juče da do početka nove školske godine neće biti završena sanacija svih osnovnih i srednjih škola pogođenih zemljotresom u Kraljevu, ali da to neće dovesti u pitanje redovno izvođenje nastave.

Nastavak na Danas...

Kasni sanacija škola u Kraljevu

Izvor: Press, 12.Avg.2011, 07:07

Polovično - Do prvog septembra biće završena obnova 12 od 23 škole koje su oštećene u zemljotresu krajem prošle godine. Novo obećanje - Ministar prosvete Žarko Obradović ovog puta uverava da će svi radovi na školama biti okončani do prvog oktobra

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.