Pusi rajot izlaze pre Nove godine

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusi rajot izlaze pre Nove godine

Moskva -- Članice ruske pank grupe Pusi rajot Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina biće puštene na slobodu pre Nove godine.

One će biti puštene u skladu sa Zakonom o amnestiji koji je ove nedelje usvojen u Rusiji, saopštio je danas advokat Pjotr Zajkin.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osuđene su 2012. na po dve godine zatvora za huliganstvo, pošto su u hramu Hrista Spasitelja u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvi izvele performans u znak protesta zbog kandidature Vladimira Putina za treći predsednički mandat.

Nakon što su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena, a Jektarina Samucevič osuđena je na uslovnu kaznu.

Tolokonjikova i Aljohina imaju malu decu, a Zakonom o amnestiji, koji je ruski parlament usvojio juče, predviđa se amnestija između ostalih, majki maloletene dece i svih osuđenih za huliganstvo.

"Aljohina najverovatnije neće biti puštena ovog vikenda, već sledeće nedelje", rekao je njen advokat Zajkin i dodao da administracija priprema sve neophodne dokumente neophodne za njeno oslobađanje.

Tužilaštvo regiona Kransojarsk još uvek zatvoru nije predalo neophodna dokumenta za oslobadnjanje Tolokonjikove, javila je agencija Itar Tas.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članice Pusi rajot na slobodi pre Nove godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2013

Članice ruske pank grupe Pusi rajot Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina biće puštene na slobodu pre Nove godine, u skladu sa Zakonom o amnestiji koji je ove nedelje usvojen u Rusiji, saopštio je danas advokat Pjotr Zajkin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Članice Pusi rajot na slobodi pre Nove godine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Dec.2013

Članice ruske pank grupe Pusi rajot Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina biće puštene na slobodu pre Nove godine, u skladu sa Zakonom o amnestiji koji je ove nedelje usvojen u Rusiji, saopštio je danas advokat Pjotr Zajkin. Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osudjene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.