Izvor: B92, 01.Jan.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Kraljevčani na trgu dočekali Novu

Kraljevo -- Oko dve hiljade Kraljevčana dočekalo je Novu 2011. godinu na glavnom gradskom trgu uz muziku pulskog "Atomskog skloništa" koje je predvodio Bruno Langer.

"Atomsko sklonište" je besplatno sviralo kraljevačkoj publici i to je bila svojevrsna donacija posle zemljotresa koji je zadesio grad i okolinu 3. novembra.

Bend iz Pule je u Kraljevu svirao i za prošli Novu godinu. Veliki problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kraljevčanima, međutim, predstavlja hladno vreme. Zato, mnogo njih dočekalo je 2011. sa željama da dobiju novi krov nad glavom.

Jednoj od porodica koje je posetila reporterka B92, porodici Nešović, ta želja se ispunila, pa su nakon dva meseca ponovo na okupu. Petočlana porodica Nešović u Jarčujku do juče bila je smeštena u kontejneru i privremenoj garaži.

Žive u teškim uslovima, od poljoorivredne penzije najstarije ukućanke Stanomirke. Ipak, sreća im se osmehnula, jer su zahvaljujući solidarnosti dobrih ljudi ponoć dočekali u svom novom domu.

Planom koji je zacrtan stotinak porodica u gradu na Ibru se useljava u svoje nove domove.

Još najmanje 400 porodica čeka ključeve, ali i svi oni kojima će trebati sanacija na objektima, a taj broj nije mali. Jedinstvena želja svih Kraljevčana je da u Srbiji nikoga više ne zadesi ono što su njeni žitelji doživeli 3. novembra.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.