Djelić: Srbija očekuje pregovore s EU na proleće 2012.

Izvor: Beta, 16.Jun.2011, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić: Srbija očekuje pregovore s EU na proleće 2012.

BRISEL, 16. juna 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izjavio je u četvrtak u Evropskom parlamentu u Briselu da je cilj Srbije da od lidera Evropske unije u decembru dobije status kandidata i da se odredi da pregovori o članstvu počinju u proleće iduće godine.

Djelić je izrazio očekivanje da EU neće biti nepravedna i postavljati nove "obeshrabrujuće prepreke".

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Eduard Kukan je u raspravi ocenio da je Srbija hapšenjem Ratka Mladića dokazala da je na "dobrom putu".

"Želim da vas podsetim da je sada put Srbije u EU dug, složen i pun reformi i pregovora, ali vi ste sami rekli da to dobro znate i očigledno je da imate dobru viziju svega toga", rekao je Kukan.


Pogledaj vesti o: Nova godina,   Uhapšen Ratko Mladić,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.