Cvetković: O rekonstrukciji vlade posle Nove godine

Izvor: Blic, 15.Dec.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: O rekonstrukciji vlade posle Nove godine

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ponovio je večeras da će nakon Nove godine početi razgovori o rekonstruciji vlade, po čijem će se završetku znati da li će rekonstrukcije biti i kako će izgledati.

Cvetković je, gostujući u emisiji "Svedok" na RTS-u, kazao da "stvarnih razgovora" o rekonstrukciji vlade do sada nije bilo i da ona može da ima i dobre i loše strane.

"Štednju, koja je nekakav lajtmotiv, ne ubrajam u dobre strane rekonstrukcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer će biti smanjen samo broj ministara i eventualno državnih sekretara", rekao je premijer, napomenuvši da nema smisla smanjivati broj pomoćnika ministara, pošto to nisu "politička mesta".

Cvetković je dodao da je sledeća godina za Srbiju veoma značajna kada je reč o evropskim integracijama i da državi predstoje ogromni poslovi, kao i da je moguće, ako bude rekonstrukcije vlade, da pojedini ministri dobiju poslove koje ranije nisu radili.

"S druge strane rekonstruisana vlada može dobiti novu energiju", rekao je premijer, podsetivši da je aktuelnu Vladu Srbije formirala politička koalicija koja ima većinu u skupštini, a koje će i sada doneti odluku o rekonstrukciji.

Osvrnuvši se na spekulacije u nekim medijima da će ga na mestu premijera, navodno, zameniti aktuelni ministar unutrašnjih poslova i njegov zamenik Ivica Dačić, Cvetković je rekao "da bi vlada, ako bi radila sa istim stepenom analitičnosti i profesionalizma kao pojedini mediji, odavno trebalo da bude smenjana".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.