Sarajevo, zaplenjeno više od hiljadu kineskih kopija nokije

Izvor: RTS, 26.Maj.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo, zaplenjeno više od hiljadu kineskih kopija "nokije"

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Sarajevo oduzeli su veću količinu mobilnih telefona zbog povrede intelektualnog vlasništva i povrede žiga.
U saradnji sa kolegama iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Carinska ispostava Sarajevo zaustavila je uvoz 1.400 mobilnih telefona iz Kine koji svojim izgledom asociraju na robnu marku mobilnih telefona " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nokija".

Tržišna vrednosti privremeno oduzete robe se procenjuje na 100.000 konvertibilnih maraka, odnosno 50.000 evra.
Prilikom uvoza, izvoza ili tranzita robe, u skladu sa važećim propisima, štite se prava intelektualne svojine, i to — žig, autorsko i srodna prava, industrijski dizajn, patent i poreklo ili geografska oznaka.
Ukoliko carinski organi posumnjaju da određena roba koja se uvozi u državu predstavlja falsifikat poznatih svetskih marki, imaju pravo da takvu robu zadrže, a da od nosioca prava zatraži da izvrši stručnu procenu o tome da li je reč o falsifikatu ili ne.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaplenjene kineske kopije "nokije" u Sarajevu, vrednost oko 50.000 evra

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2019

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Sarajevo oduzeli su veću količinu mobilnih telefona, zbog povrede intelektualnog vlasništva i žiga...U saradnji sa kolegama iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Carinska ispostava Sarajevo zaustavila je uvoz 1.400...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.