SAD odobrile Microsoftu da preuzme deo Nokije

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD odobrile Microsoftu da preuzme deo Nokije

Američki regulatori odobrili su plan kompanije Microsoft da preuzme odeljenje mobilnih telefona finske firme Nokia, saopštila je američka Federalna trgovinska komisija.

Microsoft se u septembru dogovorio s Nokiom o kupovini njenog glavnog dela za 5,4 milijarde dolara. O planiranoj transakciji mora još da se izjasni Evropska komisija (EK), preneo je Rojters.

Brisel o svojoj odluci o prodaji mobilne divizije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nokia treba da se izjasni do 4. decembra. Prema neimenovanim izvorima, koje je prošle nedelje citirao Rojters, EK će plan odobriti bez ikakvih uslovljavanja.

Akcionari finske firme su odobrili prodaju odeljenja mobilnih telefona pre dve sedmice. Završetak transakcije kojom će Microsoft dobiti i licencu za korišćenje patenata Nokia, očekuje se u prvom tromesečju naredne godine.

Nokia je od 90-ih godina prošlog veka najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu, a s prvog mesta potisnuo ju je južnokorejski konkurent Samsung. Microsoft je najveći proizvođač softvera na svetu, a njegov operativni sistem Windows koristi većina ličnih računara.

U poslednje vreme, međutim, firma zaostaje za konkurentima kao što su Apple i Google, koji su je pretekli orijentacijom na sve popularnije tablete i pametne telefone.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odobrenje SAD Majkrosoftu za Nokiju

Izvor: B92, 03.Dec.2013

Vašington -- Američki regulatori odobrili su plan kompanije Majskrosoft da preuzme odeljenje mobilnih telefona finske firme Nokija...Majkrosoft se u septembru dogovorio s Nokijom o kupovini njenog glavnog dela za 5,4 milijarde dolara...O planiranoj transakciji mora još da se izjasni Evropska komisija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.