Predstavljen Microsoft Lumia 535 smartfon

Izvor: ItRešenja.com, 18.Nov.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Microsoft Lumia 535 smartfon

Odluka kompanije Microsoft da ubuduće ne koristi brend Nokia na svojim novim smartfon uređajima je već svima poznata, a sada je najzad i stigao prvi takav model pod nazivom Lumia 535. U pitanju je entry-level smartfon koji dolazi kao alternativa manjem Lumia 530 modelu, u odnosu na koga donosi veći ekran čija dijagonala sada iznosi 5-inča, a tu je i prednja kamera sa senzorom od 5 megapiksela, koja kod manjeg prethodnika nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << prisutna.

Lumia 535 na 5-inčnim IPS ekranu donosi skromnu rezoluciju od 960 x 540 tačaka, ali je prisutan Gorilla Glass 3 zaštitni sloj. Uređaj pokreće četvorojezgarni  Snapdragon 200 procesor koji radi na taktu od 1.2 Ghz, u kombinaciji sa 1 GB RAM-a. Za skladištenje podataka obezbeđeno je 8 GB interne memorije koja je proširiva microSD memorijskim karticama do kapaciteta od 128 GB.

Pored prednje širokougaone kamere od 5MP, kamera smeštena na zadnjoj strani takođe poseduje rezoluciju od 5MP, uz dodatak LED blica. Što se tiče opcija za povezivanje uz već standardnu podršku za WiFi i Bluetooth bežične konekcije, prisutna je podrška samo za 3G veze, dakle bez mogućnosti za 4G.

Za autonomiju se brine ugrađena baterija od 1905 mAh koja treba da obezbedi do 13h razgovora ili 8.5 sati surfovanja preko WiFi veze. Uređaj je spakovan u kućište dostupno u nakoliko živopisnih boja što je u skladu sa dosadašnjim trendom dizajniranja Lumia modela, dok ukupna težina telefona iznosi 146 grama.

Microsoft je početak prodaje ovog modela najavio za tržište Kine i u još nekim zemljama jugo-istočne Azije, a potom bi trebalo da se pojavi i na drugim tržištima širom sveta. Microsoft Lumia 535 će se prodavati po ceni od 110 eura bez poreza, a u ponudi će se naći i Dual SIM verzija.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.