Novo: Vazdušni jastuci za mobilne telefone!

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo: Vazdušni jastuci za mobilne telefone!

Džef Bezos, izvršni direktor Amazona, aplicirao je za patent za sigurnost mobilnog telefona koji izbacuje vazdušni jastuk u slučaju pada telefona.

Prema dokumentima patenta, koji su predati u februaru, ali su tek nedavno prezentirani javno, mali vazdušni jastuci aktiviraju se iz telefona kad uređaj detektira da pada.

U aplikaciji se takođe navodi da šef Amazona predlaže korišćenje lasera ili čak radara kako bi se odredila udaljenost >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << između telefona i tla.

Upoznajte Nokiju "500" (VIDEO)

Kontrola mladeža preko „Ajfona“

Predstavljen prvi 3D telefon kod nas

Druge sugestije za zaštitu telefona odnese se na federe koji bi bili izbačeni iz kućišta kako bi osigurali da telefon sigurno odskoči nakon kad udari od tlo. Takođe navodi se da bi uz pomoć ugrađenog žiroskopa i ispuštanja mlazova kompresovanog vazduha bilo moguće promeniti poziciju uređaja u vazduhu i okrenuti ga u odgovarajući položaj.

Ovaj pronalazak pripisan je Bezosu i potpredsedniku Amazona Gregu Hertu, ali patent još uvek nije odobren. Bezos je Amazon osnovao 1994. godine.

(sarajevo-x)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vazdušni jastuci za mobilne telefone?!

Izvor: NaDlanu.com, 15.Avg.2011, 13:41

Ne, još nisu napravljeni, ali postoji patent! Na ideju je došao ni manje ni više nego Džef Bezos, direktor kompanije Amazon, koji je još u februaru predao patentnu dokumentaciju američkim regulatornim telima...Koncept se zasniva na akcelerometru i žiroskopu, koji se ionako ugrađuju u moderne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.