Nokijin WhatsApp fon: Asha 210

Izvor: Mondo, 24.Apr.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokijin WhatsApp fon: Asha 210

Ona žuta “fleka”, koju nam je Nokia pokazala 21. aprila bila je upravo Asha 210, telefon napravljen da “vlada” društvenim mrežama.

Nokia je do sada u Asha liniji imala Facebook telefon, sa unapređenim opcijama pristupu toj društvenoj mreži, a red je došao i na WhatsApp. Asha 210, koja je Dual SIM telefon i omogućava korišćenje dve SIM kartice istovremeno, ima ugrađenu WhatsApp aplikaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojoj se može pristupiti skoro iz bilo kojeg menija. Takođe, neke od opcija su ugrađene u druge aplikacije, a tu su i pop up obaveštenja o novim čet prukama i druge WhatsApp opcije.

Nokia Asha 210 ima QWERTY tastaturu za lako kucanje poruka i dolazi u pet boja, koje vidite na slici. Podržava EDGE prenos podataka, ali i Wi-Fi konekciju. Ima Bluetooth v2.1 sa SLAM funkcijom, koja omogućava brzu razmenu fotografija i muzike na druge Asha i SLAM telefone.

Displej rezolucije 320 x 240 piksela ima dijagonalu od 2.4 inča i 169 ppi gustinu piksela. Omogućava kontrolu osvetljenja, što do sada nije bio slučaj sa jeftinim telefonima, ali ći zbog LCD matrice na otvorenom dobro izbledeti.

Telefon ima klasične portove, microUSB i audio 3.5 mm, bateriju kapaciteta 1.200 mAh za do 40 sati slušanja muzike i do 12 sati razgovora, kameru rezolucije dva megapiksela sa unapređenim opcijama za lakše deljenje fotki i editor fotografija.

Interna memorija telefona je do 100 MB, uz microSD proširenje do 32 GB (i samo 32 MB RAM memorije).

Asha 210 je teška oko 100 grama i prilično bucmasta: 111 x 60 x 11.8 mm. Cena će joj, bez poreza i taksi biti oko 70 dolara. Na tržištu se očekuje do jula ove godine.

(Marko Čavić, MONDO)


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.