Nokia ponovo pravi mobilne telefone!

Izvor: ItRešenja.com, 24.Jan.2016, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia ponovo pravi mobilne telefone!

Nakon što su nedavno u javnost procurile informacije da bi Nokia ponovo mogla da se vrati na tržište mobilnih telefona, kompanija je objavila kratak video pod nazivom “Our vision”, u kome su se na trenutak pojavili uređaji koji bi mogli da predstavljaju prve modele koji će se pojaviti i to ponovo pod starim brendom pod kojim su i osvajali srca obožavalaca širom sveta…

Što se tiče mogućnosti povratka na tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << pametnih telefona treba podsetiti  da prema sporazumu koji je potpisan sa Microsoftom pre 30 meseci, Nokia od 1. januara 2016. može ponovo da pokrene sopstveni brend mobilnih uređaja. Možda ovaj segment i ne bude bio ponovo u fokusu poslovanja poznate kompanije, ali verovatno i dalje može da računa na podršku određenog broja korisnika, makar iz sentimentalnih razloga.

Kada je reč o konkretnim modelima, Nokia navodno sprema tri rešenja sa Android operativnim sistemom koje će prikazati u toku godine, od kojih dva treba da dođu sa ekranima dijagonale od 5 inča, te jedan od 5,5 inča. U videu je prikazan uređaj koji podseća na iPhone, za koga se pretpostavlja da je model pod oznakom C1, što može izazvati izvesnu zabunu uzevši u obzir da je krajem prošle godine rečeno da C1 neće ni stići na tržište zbog specifikacija koje je vreme u međuvremenu već prilično pregazilo. Umesto njega poslednjih dana se spominje model sa oznakom F1, čije slike su već procurile na internet, a što se tiče ostala dva modela to bi mogli biti novi Nokia Asha uređaji koji izgleda podsećaju na Panasonic Lumix uređaje, ali sa optičkim zumom na sebi.

Šta će od svega ovoga na kraju da se dogodi, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, te nam samo preostaje da sačekamo i vidimo sa čime će konačno Nokia da se vrati u igru…

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.