Nokia poboljšala GPS mape Srbije

Izvor: Mondo, 23.Jun.2013, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia poboljšala GPS mape Srbije

Nokia je Windows Phone i Symbian korisnicima u Srbiji ponudila nove, poboljšane mape za besplatnu navigaciju.

Foto: MONDO portal.

Sve verzije dosadašnjih Windows Phone i Symbian telefona, koji se u Srbiji prodaju u poslednje dve godine, imaju mogućnost korišćenja besplatnih mapa i glasovne navigacije na našem jeziku za ceo svet.

Pre putovanja potrebno je preuzeti nove mape Srbije ili zemlje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koju se putuje i, ukoliko idete u roming zonu, uključiti oflajn mod korišćenja. U tom modu ne koristi se prenos podataka, pa navigacija ne pravi nikakve troškove. Uz pomoć mapa možete pronaći najbolje restorane, kafiće, mzeje i druge POI tačke, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Što se tiče unapređene mape naše zemlje, na njoj su ispravljeni prethodni nedostaci, koje su korisnici prijavili, a dodat je i veći broj POI tačaka u mnogim gradovima Srbije. Sada su domaće mape teške oko 85 MB i potrebno ih je besplatno ažurirati preko Wi-Fi veze.

Foto: MONDO portal.

Uz navigaciju se korisnicima WP8 platforme nudi i besplatna aplikacija za pronalaženje POI tačaka. Nokia Gradski vodič na jednom mestu objedijuje sve POI tačke čija se lokacija otkriva tako što se kamera uperi u prostor ispred korisnika. Na kadru kamere se tada pojavljuju plutajuće sličice sa pločicama u bojama i informacijama o tome koja je POI točka u pitanju, u kom pravcu se ona nalazi i koliko je udaljena, a boja odgovara kategoriji POI tačke.

(Marko Čavić, MONDO)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nokia poboljšala GPS mape Srbije

Izvor: S media, 23.Jun.2013

Sve verzije dosadašnjih Windows Phone i Symbian telefona, koji se u Srbiji prodaju u poslednje dve godine, imaju mogućnost korišćenja besplatnih mapa i glasovne navigacije na našem jeziku za ceo svet...Pre putovanja potrebno je preuzeti nove mape Srbije ili zemlje u koju se putuje i, ukoliko idete...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.