Nokia: Symbian nije mrtav

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia: Symbian nije mrtav

Iako je dogovor o partnerstvu sa Microsoftom potpisan i ozvaničen, Nokia neće potpuno napustiti svoju dosadašnju platformu, Symbian.

Menadžer kompanije za Singapur, Maleziju i Bruneje, Vlasta Berka, rekao je da to što Nokia menja svoj pravac u pogledu smartphone platformi, ne znači da potpuno napušta postojeću.

"Imamo obaveze prema našim korisnicima, programerima i poslovnim partnerima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Berka, dodajući da će Symbian uvek biti tu negde.

On je negirao i da će Nokia prestati da pruža podršku za ovu platformu i najavio pedesetak novih unapređenja koje će korisnicima Symbian telefona biti omogućena tokom ove godine.

Prema podacima ove kompanije, u svetu ima preko 200 hiljada korisnika mobilnih telefona na Symbian platformi, a prema rezultatima analiza koje je sproveo Gartner, udeo Symbiana na tržištu pao je za skoro 10 posto u odnosu na 2009. godinu, i u na kraju prošle godine iznosio je 37,6 posto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.