Izvor: Mondo, 02.Jan.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia 3310 dobija podršku za Android

Ako je verovati kineskom regulatornom telu - Nokia 3310 neće biti smart telefon, ali će imati mogućnost pokretanja Android aplikacija!

YunOS, koji će zameniti do sad korišćene sisteme na Nokia 3310 modelima - Series 30+ na 2G i Feature OS na 3G modelu - podržavaće instalaciju Android aplikacija. To znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da, svi proizvođači koji prilagode svoje aplikacije ovom modelu mogu da računaju na to da će ih korisnici Nokia 3310 telefona koristiti.

Radi se, naravno o 4G modelu, koji je nedavno prošao TENAA sertifikaciju (kinesko regulatorno telo), kad su i objavljene informacije o YunOS operativnom sistemu. Ovaj sistem još uvek nije detaljnije objašnjen, a Nokia i HMD Global još uvek nisu zvanično potvrdili ništa u vezi sa Nokia 3310 4G telefonom, koji se očekuje da bude najavljen vrlo brzo.

Neki sajtovi, ipak su objavili da je YunOS zasnovan na Google Android Open Source Project (AOSP) i da ga razvija Alibaba grupa, pa ostaje nejasno da li će Nokia 3310 4G biti dostupna i nama, odnosno izvan Kine.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.