Majkrosoft postao vlasnik Nokije

Izvor: Beta, 25.Apr.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft postao vlasnik Nokije

HELSINSKI, 25. aprila 2014. (Beta-AFP) - Finska firma Nokia saopštila je u petak da je kompletirana kupovina Nokije, čime je američka firma Majkrosoft postala vlasnik jednog od najvećeg proizvodjača mobilnih telefona.

Obe kompanije su početkom septembra saopštile da Majkrosoft kupuje Nokijino poslovanje na sektoru "pametnih" telefona i sve njene patente.

Majkrosoft je platio 3,79 milijardi evra za Nokija divajsis end servisis biznis ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Nokia Devices & Services Busines) i 1,65 milijardi za sve patente te kompanije, čime je postao vlasnik Nokije.

Nokija je 2011. godine počela uspešno partnerstvo sa Majkrosoftom kada se odlučila za Vindous fon (Windows Phone) kao svoju mobilnu platformu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.