MASOVNI OTKAZI Nokija otpušta 10 do 15 hiljada zaposlenih u svetu?

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASOVNI OTKAZI Nokija otpušta 10 do 15 hiljada zaposlenih u svetu?

Finski proizvođač telekomunikacione opreme Nokija verovatno će otpustiti između 10 i 15 hiljada radnika širom sveta, što je znatno više od najavljenog, posle okončanja procesa preuzimanja francusko-američkog rivala Alkatel-Lusena.

- Nismo čuli nijednu zvaničnu brojku, ali oslanjajući se na informacije dobijene od naših kontakata iz sindikata, procenjujem da će globalni efekat ove runde biti otpuštanje između 10 i 15 hiljada zaposlenih - izjavio je predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << finskog sindikata Risto Lehtilahti.

To je, kako dodaje, čak 14 odsto od ukupne radne snage Nokije od 104.000 zaposlenih, prenosi agencija Rojters.

Pročitajte još:

Finska kompanija je ranije objavila da će otpustiti oko 2.400 radnika u Finskoj i Nemačkoj, u sklopu programa rezanja troškova, ali nije precizirala cifru vezano za otpuštanja u celom svetu.

Nokija je u aprilu pokrenula program racionalizacije s ciljem smanjenja operativnih troškova za 900 miliona evra do 2018. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crne procene: Nokija otpušta 15.000 ljudi

Izvor: B92, 24.Maj.2016

Finski proizvođač telekomunikacione opreme Nokija verovatno će otpustiti između 10.000 i 15.000 radnika širom sveta, što je znatno više od najavljenog...To je izjavio danas jedan predstavnik finskog sindikata..."Nismo čuli nijedan zvaničan broj, ali oslanjajući se na informacije dobijene od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.