Guglova kupovina Motorole podsticaj za Nokiju i RIM

Izvor: Blic, 16.Avg.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Guglova" kupovina "Motorole" podsticaj za "Nokiju" i RIM

Akcije najvećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona "Nokije" i kanadske kompanije RIM (Research In Motion), proizvođača "blekberija", čuvenog "pametnog" telefona - "smartfona", povećale su se nakon što je njihovog konkurenta "Motorolu mobiliti" kupio "Gugl", prenela je danas agencija AFP.

Vrednost akcija "Nokije", koja je na tržištu "smartfona" uzdrmana od strane "Epla" i "Samsunga", povećala se na njujorškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << berzi za 17,35 odsto, a RIM-a za 10,3 odsto.

Radi se, kako ocenjuju analitičari iz "Vol strit stratedžiza" - WŠ (Wall Street Strategies), o tome da investitori postaju svesni da su grupacije, kao što su "Nokija" i RIM, potcenjene i da bi mogle da budu kandidati za kupovinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.