Tokom Noći veštica neredi i pljačke u Parizu, više od 100 uhapšenih

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom Noći veštica neredi i pljačke u Parizu, više od 100 uhapšenih

Francuska policija uhapsila je više od 100 osoba nakon što su maskirani pripadnici bandi tokom Noći veštica uznemiravali stanovništvo i pljačkali prodavnice u predgrađima Pariza i u centru Liona, saopštili su danas francuski policijski zvaničnici.

Maskirani mladi ljudi su putem društvenih mreža pozivali na "čišćenje" policije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Noć veštica mora da ostane proslava, 'čišćenje' nije šala, to je pretnja", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner. Mladić koji je na mreži Snepčet pozvao na "čišćenje" policije uhapšen je početkom ove sedmice i potom pušten do suđenja 28. novembra, navela je policija.

Kastaner je naveo da je 15.000 policajaca bilo raspoređeno širom Francuske u sredu uveče i da je nasilje bilo daleko manje ozbiljno u odnosu na ono od pre godinu dana.

Omladina u predgrađima francuskih gradova od početka devedetih godina prošlog veka svake godine pali stotine automobila u novogodišnjoj noći i na Dan pada Bastilje.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.