Rafinja se za Noć veštica maskirao u arapskog teroristu bombaša. Šta je posle bilo?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafinja se za Noć veštica maskirao u arapskog teroristu bombaša. Šta je posle bilo?

Bajern povukao fotografiju s društvenih mreža, a brazilski desni bek pretrpeo salve gneva.

Bavarski velikan je priredio klupsku Noć veštica, a Rafinja (33), koji u Bajernu igra već osmu sezonu, došao je u tradicionalnom arapskom kostimu. Nosio je sa sobom kartonsku kutiju oblepljenu trakom na kojoj je na nemačkom pisalo "Pažljivo" (Vorsicht).

Ne treba biti naročito pronicljiv da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaključilo da je kostimom aludirao na arapskog teroristu bombaša koji seje smrt iz verskih načela. Valjda je to trebalo da bude spona između njegove kreacije i tradicionalne godišnje svetkovine zapadnog sveta na 31. oktobar.

Rafinha what are you doing with that “Halloween costume”? And Bayern Munich, why would you tweet that out!? #MiaSanMia pic.twitter.com/OKQ3CX7w3z— Diego Montalvan (DMontalvan) November 1, 2018

Na društvenim mrežama se izlio gnev.

"Nikada nisam voleo Bajern, ali Sudijci, koji navijaju za njega, treba to da prestanu. (Postupak Rafinje) bio je glup i lakomislen".

I’ve never liked FC Bayern but Saudis who support this team should now stop supporting them. This is ridiculous and puerile! — FA! (farresalotaibi) November 1, 2018

"Ovo je bolesno...Nisu svi Arapi teroristi. Za vas je to bilo zabavno, ali niste ni pomislili koliko vređate druge".

This is sick... not all Arabs bombers, it looks funny for you but you dont know how you are effecting others — Um Raouf (UmRaouf05) November 1, 2018

Ovo su samo neke od kritika na Rafinjin račun. Bajern je uklonio post. Zatim je objavio novi kojim se izvinjava arapskom svetu, ali je i to izbrisano.

Oglasio se i Rafinja da spasava svoj obraz. Izvinio se, poručivši da nikoga nije želeo da uvredi niti da dira ičija osećanja. Raklo bi se: Posle maskiranja nema kajanja.

Halloween ist ein Gruselfest mit übertriebenen Kostümierungen, es lag nicht in meiner Absicht, irgendjemanden durch meine Verkleidung zu verärgern oder in seinen Gefühlen zu verletzen. pic.twitter.com/brealyulRb— Rafinha Official (R13_official) November 1, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.