Bezosova kompanija najavila razvoj svemirske stanice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 20:59

Bezosova kompanija najavila razvoj svemirske stanice

Kompanija Blu oridžin u vlasništvu milijardera Džefa Bezosa danas je obelodanila planove za razvoj komercijalne svemirske stanice pod nazivom Orbitalni greben u kojima će učestvovati i američka kompanija Boing.

U saopštenju se navodi da je cilj da se orbitalna stanica lansira u drugoj polovini ove decenije.

U ovom projektu partner će biti kompanija Sijera spejs koja je deo korporacije Sijera Nevada corp, Redvajer spejs, Dženezis indženiring solušens i Državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << univerzitet u Arizoni, preneo je Rojters.

Svemirska stanica Orbitalni greben će se koristiti kao „poslovni park mešovite namene“, a u planu je da ovaj projekat obezbedi infrastrukturu potrebnu za jačanje ekonomskih aktivnosti i otvaranje novih tržišta u svemiru, saopštili su Blu oridžin i Sijera spejs.

"Iskusne svemirske agencije, visokotehnološki konzorcijumi, suverene države bez svemirskih programa, mediji i turističke kompanije, preduzetnici, sponzorisani pronalazači i investitori koji razmišljaju o budućnosti - svi imaju mesto na Orbitalnom grebenu", navodi se u saopštenju kompanija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Orbitalni greben“, biznis park Džefa Bezosa i “Boinga“ u svemiru

Izvor: RTS, 25.Okt.2021

Kompanija “Blu oridžin“ u vlasništvu milijardera Džefa Bezosa predstavila je planove za razvoj komercijalne svemirske stanice u saradnji sa “Boingom“ pod nazivom “Orbitalni greben“, sa ciljem da lansira svemirske letelice u drugoj polovini ove decenije. . "Orbitalni...

Nastavak na RTS...

BEZOSOVO KOMPANIJA OBELODANILA PLANOVE: Najavili gradnju svemirske stanice - imaće posebnu namenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021

U saopštenju se navodi da je cilj da se orbitalna stanica lansira u drugoj polovini ove decenije...Kompanija Blu oridžin u vlasništvu milijardera Džefa Bezosa danas je obelodanila planove za razvoj komercijalne svemirske stanice pod nazivom Orbitalni greben u kojima će učestvovati i američka kompanija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

BEZOS OTKRIO NOVE PLANOVE: Otvara nova tržišta - u SVEMIRU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 19:43

U saopštenju se navodi da je cilj da se orbitalna stanica lansira u drugoj polovini ove decenije...Kompanija Blu oridžin u vlasništvu milijardera Džefa Bezosa obelodanila je nove planove...Naime, reč je o planovima za razvoj komercijalne svemirske stanice pod nazivom Orbitalni greben u kojima će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.