Zaključna istorijska lepota za posetioce: Još jedan tender za završetak radova na Arheološkom nalazištu Medijana

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Jun.2022, 16:39

Zaključna istorijska lepota za posetioce: Još jedan tender za završetak radova na Arheološkom nalazištu "Medijana"

Arheološko nalazište "Medijana" u Nišu trabalo je da se otvori za posetioce u junu mesecu, ali turisti i ljubitelji starina neće moći da uživaju još uvek u prelepim mozaicima, jer je propao i drugi tender za završetak radova..

Adrina Anastasov, većnica u Nišu, kaže da se niko nije odazvao na tender jer, jer je prema njenim rečima, povećana cena materijala.

“Obećala sam da će Arhološko nalazište biti otvoreno u junu ovog meseca, međutim zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << povećanja cene materijala, ponovo raspisujemo tender u toku ovog meseca. Očekujemo da će se izvođač radova javiti. Ostala nam je samo turistička prezentacija. To podrazumeva zatvaranje jednog dela krova, izradu staza, zaštitu mozajka, i mislim da će vrlo brzo biti opremljeno za javnost. Mi smo i ove godine dobili značajna sredstva za arheologiju na Arheološkom nalazištu “Medijana”, i to će biti realizovano dok bude otvoreno za javnost.”, kazala je Anastasov.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.