U petak ponovo protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, najavljena nova ruta

Izvor: JužneVesti.com, 06.Sep.2023, 15:38

U petak ponovo protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, najavljena nova ruta

Protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u petak, 8. septembra, 13. put u Nišu. Okupljanje je od 19 sati ispred Gradske kuće, a završetak šetnje je kod niške Skupštine.

Organizatori najavljuju da će se okupljenima obratiti profesor sa Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Nišu Dejan Blagojević i advokatica Dragana Milutinović.

Okupljanje je ponovo ispred kabineta gradonačelnice, odakle će učesnici otići do spomenika oslobodiocima Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Trgu kralja Milana, zatim će Ulicom generala Milojka Lešjanina, pa Ulicom kneginje Ljubice do Trga Pavla Stojkovića, pa do Dušanove, a onda preko Koste Stamenkovića do Skupštine Niša.

Zahtevi protesta:

Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada kod spomenika Štafeti na 15. protestu Srbija protiv nasilja u petak u Kragujevcu

Izvor: Danas, 07.Sep.2023, 09:26

Protest Srbija protiv nasilja, održaće se po 15. put u Kragujevcu u petak, 8. septembra u 19 sati na Đačkom trgu.

Nastavak na Danas...

U petak u Nišu trinaesti protest “Srbija protiv nasilja”: Školstvo i gradski javni prevoz kao teme

Izvor: Danas, 07.Sep.2023

U Nišu će u petak 8. septembra biti održan 13. protest “Srbija protiv nasilja”, u okviru na kojem će se, kako je najavljeno, govoriti o problemima u školstvu i gradskom javnom prevozu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.