Tužilaštvo ispituje moguću korupciju u prokupačkom Centru za socijalni rad

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ispituje moguću korupciju u prokupačkom Centru za socijalni rad

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu pokrenulo je predistaražni postupak zbog sumnje za moguću proneveru novca iz kase blagajne Centra za socijalni rad u Prokuplju. Iako je nejasno o kojoj sumi se radi, spominje se cifra od 400.000 pa sve do 3 miliona dinara, a sumnja se da je novac uziman u dužem vremenskom periodu.

U prokupačkoj policiji potvrdili su Južnim vestima da su "primili i postupili po prijavi u vezi dešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Centru za socijalni rad", te da su predmet prosledili Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu.

Čitav slučaj je u predistražnoj fazi, što znači da još nemamo informacije da li je bilo zloupotrebe ili ne. U svakom slučaju, na osnovu podataka koji se prikupljaju, znaćemo hoće li i protiv koga biti podnete odgovarajuće prijave – kažu u niškom Višem tužilaštvu.

Informaciju da su nadležni organi kontrolisali papire prokupačkog Centra, potvrdio je i sam v. d. direktor ove ustanove Milan Lazić.

Sve što se dešavalo u Centru, desilo se pre mog dolaska na funkciju v. d. direktora, tako da vam ne mogu reći detalje o tome. Ono što mogu da kažem je da su nadležni organi dolazili, proveravali i prikupljali određene podatke. Postupak je u toku, čekamo dalje informacije, odnosno rezultate te njihove provere – rekao je Lazić.

Inače, "moguće sumnjive radnje" policiji su prijavljene pre oko 3 meseca. Ubrzo nakon toga, sada već bivša direktorka Centra Snežana Vukadinović podnela je ostavku "iz ličnih razloga", dok upućeni tvrde da je upravo ova "afera" doprinela da se ona odluči na taj čin, pre svega iz moralnih razloga.

Navodno je, kako su tada tvrdili predstavnici opozicije u lokalnoj Skupštini, novac "volšebno nestao“ iz sefa Centra, a bivša direktorka Vukadinović nikada od svog dolaska na funkciju pre oko 4 godine nije radila popis blagajne, iako je bila dužna da na kraju svake godine formira komisiju koja će prebrojati pare i svesti račune.

Iako smo od nje pokušali da saznamo da li je to tačno, ona nije želela da bilo šta komentariše.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.