Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 18. 4. 2019.

| Hronika

Tužilaštvo ispituje moguću korupciju u prokupačkom Centru za socijalni rad

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Centar za socijalni rad Prokuplje foto ljubiša mitić
Tužilaštvo uskoro odlučuje da li će i protiv koga pokrenuti postupak; foto: Lj.M.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu pokrenulo je predistaražni postupak zbog sumnje za moguću proneveru novca iz kase blagajne Centra za socijalni rad u Prokuplju. Iako je nejasno o kojoj sumi se radi, spominje se cifra od 400.000 pa sve do 3 miliona dinara, a sumnja se da je novac uziman u dužem vremenskom periodu.

U prokupačkoj policiji potvrdili su Južnim vestima da su "primili i postupili po prijavi u vezi dešavanja u Centru za socijalni rad", te da su predmet prosledili Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu.

Čitav slučaj je u predistražnoj fazi, što znači da još nemamo informacije da li je bilo zloupotrebe ili ne. U svakom slučaju, na osnovu podataka koji se prikupljaju, znaćemo hoće li i protiv koga biti podnete odgovarajuće prijave – kažu u niškom Višem tužilaštvu.


Direktor Centra: Nadležni proveravaju papire

Informaciju da su nadležni organi kontrolisali papire prokupačkog Centra, potvrdio je i sam v. d. direktor ove ustanove Milan Lazić.

Sve što se dešavalo u Centru, desilo se pre mog dolaska na funkciju v. d. direktora, tako da vam ne mogu reći detalje o tome. Ono što mogu da kažem je da su nadležni organi dolazili, proveravali i prikupljali određene podatke. Postupak je u toku, čekamo dalje informacije, odnosno rezultate te njihove provere – rekao je Lazić.

Inače, "moguće sumnjive radnje" policiji su prijavljene pre oko 3 meseca. Ubrzo nakon toga, sada već bivša direktorka Centra Snežana Vukadinović podnela je ostavku "iz ličnih razloga", dok upućeni tvrde da je upravo ova "afera" doprinela da se ona odluči na taj čin, pre svega iz moralnih razloga.

Navodno je, kako su tada tvrdili predstavnici opozicije u lokalnoj Skupštini, novac "volšebno nestao“ iz sefa Centra, a bivša direktorka Vukadinović nikada od svog dolaska na funkciju pre oko 4 godine nije radila popis blagajne, iako je bila dužna da na kraju svake godine formira komisiju koja će prebrojati pare i svesti račune.

Iako smo od nje pokušali da saznamo da li je to tačno, ona nije želela da bilo šta komentariše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djani

    20:24 // 20. 4. 2019.

    Ma to je nemoguce p-) Koliko cuh prosli put nisu pokradene pare Direktorka ih cuvala kuci ;-) To samo u zemlji Srbiji sreca te ne radi u banci Brzo se zataska Sad korupcija u Opkladu da ce i ovo da bude sve po slovu zakona :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: