Razgledanje Niša iz autobusa za turistički obilazak grada

Izvor: RadioCity.rs, 16.Jul.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgledanje Niša iz autobusa za turistički obilazak grada

Linija koja saobraća do najznačajnijih kulturno istorijskih lokaliteta u Nišu saobraća od 15. jula i kako su iz Turističke organizacije Niš saopštili imaće tri polaska dnevno. Autobus ima ukupno 78 mesta, od kojih 48 u otvorenom delu na sprat i opremljen je slušalicama putem kojih turisti mogu da čuju u toku vožnje kraj kojih znamenitosti grada prolaze.
Početna stanica ove namenske ture je iza Narodnog pozorišta a autobus se kreće kroz Nikole Pašića pa nadalje kroz centar >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << grada do Tvrđave, Logora na Crvenom krstu, Ćele Kule,  nalazišta Medijana do Niške Banje i nazad, pri tom prolazeći i pored Kazandžijskog sokačeta, Narodnog muzeja, zgrade Pošte, Suda i ostalih lokaliteta i spomenika. Tura traje 80 minuta a kako objašnjavaju turistima se nudi prevod vodiča na 6 svetskih jezika. 

Panoramski autobus će kretati tri puta dnevno, u 9, 11 i 13 časova a u njega će moći da se uđe na šest usputnih stanica u gradu. Kako je istakao Uroš Parlić, direktor niške Turističke organizacije, Niš se uvođenjem ovakvog autobusa približio svetskim metropolama u kojima odavno postoje i prema njegovom mišljenju podjednako će koristiti i turistima koji dođu da obiđu Niš ali i našim sugrađanima.

Cena karte za obilazak grada je 400 dinara. Parlić kaže da će za određen broj putnika biti obezbeđene subvencionisane karte (za najbolje đake, studente) a da će takođe jedan polazak dnevno subvencionisati Grad kako bi se Nišlije besplatno provozale. Ipak, za taj polazak će biti neophodno uzeti besplatnu kartu u Turističkoj organizaciji Niša.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobus sa otvorenim krovom počeo da obilazi znamenitosti Niša

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2019

Svakog dana od 9, 11 i 13 sati ispred Narodnog pozorišta Nišlije i turisti moći će da se ukrcaju u autobus sa otvorenim krovom i obiđu znamenitosti Niša i okonile. Tokom vožnje mogu da slušaju priču o istorijatu, značaju nekih ulica i mostova za grad i saznaju više o Logoru, Ćele kuli, Tvrđavi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.