Radnički i dalje bez pobede, remi sa Javorom na Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2021, 22:39

Radnički i dalje bez pobede, remi sa Javorom na "Čairu"

Fudbaleri Radničkog još jednom nisu trijumfovali, pošto su na svom terenu u susretu 32. kola Superlige Srbije odigrali 0:0 protiv Javora iz Ivanjice. Petar Đuričković nije iskoristio najbolju šansu za domaće, pošto je u 39. minutu promašio penal.

Sa novim trenerom Stankovićem na klupi, niški Radnički osvojio je samo bod na svom terenu protiv Javora. Nišlije su imale više od igre, veći posed lopte od rivala, penal, ali ipak nisu došle >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do pobede. Serija bez trijumfa sada je produžena na šest mečeva.

U prvom poluvremenu Radnički je uglavnom pokušavao centaršutevima da uposli igrače u napadu, ali Ćirković i povratnik na teren Aksentijević nisu uspeli u nameri da zabeleže neko kvalitetno proigravanje, koje bi bilo pretvoreno u gol. Najbolja šansa viđena je u 28. minutu kada je Petar Đuričković izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara od gola Javora. Sjajan šut je išao tik ispod prečke, ali se isprečio Lazović na golu i poslao loptu u korner. Radnički - Javor

Nastavak inicijative isplatio se u 39. minutu. Radnički je dobio jedanaesterac, a odgovornost je preuzeo Đuričković. Ipak, lose je to uradio, zasmetao mu je loš teren na "Čairu" i lopta je otišla visoko preko gola. Javor je na drugoj strani tražio kazneni udarac već u sledećem napadu, kada je prilikom ispucavanja lopta nezgodno pogodila Gavrića, ali sudija Simović nije mislio da je u pitanju igranje rukom.

Radnički - Javor U drugom delu Javor nastavlja da traži svoje šanse iz kontranapada, a Radnički da kruži oko odbrane i gola Lazovića. Ponovo je Đuričković probao iz slobodnog udarca u 52. minutu, ali je ubačena lopta završila intervencijom gostujuće odbrane. Pokušavao je i Gavrić prodorima, međutim sve je bilo uzalud. Ivanjičani su pretili iz prekida, imali dobru priliku nakon udarca glavom, ali je Ristić u tom 72. minutu bio na mestu i spasio siguran pogodak gostiju.

Na kraju, na debiju Aleksandra Stankovića na klupi Nišlija, podela bodova na "Čairu", koja Radnički ostavlja na poziciji 11 sa 39 bodova, dok je Javor 13. sa bodom manje.

Novi trener Nišlija rekao je nakon meča da ostaje žal što na debiju na klupi Radničkog nije ostvario pobedu. Radnički - Javor

Mislim da su važnost utakmice i pozicija na tabeli oba kluba uticali da večeras ne bude puno kvaliteta. Bilo je dinamično, videli smo i dosta agresije na obe strane. Oni su nam pravili probleme, baš tamo gde smo i apostrofirali pre meča. Mi smo pokušali da igramo po zemlji, da punimo prostore i upravo se iz takve situacije izrodila akcija koja nam je donela penal, koji nažalost Đuričković nije pretvorio u gol. Ali to se u fudbalu dešava - rekao je Stanković.

Do kraja prvenstva ostalo je još 6 kola i kako kaže Stanković, nastaviće da se bore.

Imamo puno problema u rosteru. Dosta igrača igra sa povredama, Marković je ranije morao da napusti igru. Nećemo da se žalimo, nije ovo alibi i moramo što pre da se saberemo i da se vratimo na pobednički kolosek - rekao je debitant na klupi Radničkog.

U narednom kolu Nišlije gostuju Radniku u Surdulici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.