Proslava kineske Nove godine u Nišu se nastavlja - u subotu Festival lampiona

Izvor: JužneVesti.com, 23.Feb.2024, 19:05

Proslava kineske Nove godine u Nišu se nastavlja - u subotu Festival lampiona

Povodom proslave kineske Nove godine, Institut Konfučije Univerziteta u Nišu i Filozofski fakultet organizuju u subotu, 24. februara Festival lampiona. Svečanost će biti održana u hotelu Tami od 14 do 16 sati.

Institut Konfučije je osnovan 27. septembra 2023. godine na Univerzitetu u Nišu, sa sedištem na Filozofskom fakultetu, sa željom da promoviše i afirmiše kineski jezik i kulturu u Nišu. Takođe, kako kažu, žele da ojačaju univerzitetsku i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << privrednu saradnju između ovog dela Srbije i Kine.

Jedna od aktivnosti je i Festival lampiona, gde će prisustvovati predstavnici Grada Niša, Univerziteta, dekani i prodekani niških fakulteta, direktori niških srednjih škola, predstavnici kineskih kompanija koje posluju u Srbiji, kao i predstavnici Kineske privredne komore.

Obeležavanje lunarne Nove godine u Nišu počelo je tradicionalnom kineskom operom "Zhejiang Vu Opera Troupe" u Narodnom pozorištu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Festival lampiona u Nišu u sklopu obeležavanja kineske Nove godine

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2024, 11:24

U sklopu obeležavanja Kineske Nove godine, Institut Konfučije Univerziteta u Nišu i Filozofski fakultet organizuju Festival lampiona koji će se održati u subotu 24. februara od 14 do 16 časova u hotelu "Tamii"...Ovaj događaj predstavlja početak uspostavljanja novih veza saradnje između Grada...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.