Festival lampiona u Nišu u sklopu obeležavanja kineske Nove godine

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2024, 11:24

Festival lampiona u Nišu u sklopu obeležavanja kineske Nove godine

U sklopu obeležavanja Kineske Nove godine, Institut Konfučije Univerziteta u Nišu i Filozofski fakultet organizuju Festival lampiona koji će se održati u subotu 24. februara od 14 do 16 časova u hotelu "Tamii".

Ovaj događaj predstavlja početak uspostavljanja novih veza saradnje između Grada Niša i Kine u oblastima univerzitetskog, privrednog i kulturnog života.

Institut Konfučije, osnovan 27. septembra 2023. godine na Univerzitetu u Nišu, ima za cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << promovisanje i afirmaciju kineskog jezika i kulture u Nišu i regionu južne i istočne Srbije. U saradnji sa partnerskim kineskim Univerzitetom Điangsu,

Institut Konfučije nastoji da ojača univerzitetsku saradnju, podstakne mobilnost nastavnog osoblja i studenata, kao i unapređenje privredne saradnje između ovog dela Srbije i Kine.

Festival lampiona je samo jedan od brojnih događaja koji se organizuju u cilju promocije kineske kulture i jačanja veza između ova dva grada.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.