Poznato gde bi mogla da bude premeštena Glavna autobuska stanica u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2024, 17:06

Poznato gde bi mogla da bude premeštena Glavna autobuska stanica u Nišu

Odbornici niških gradskih opština dali su danas pozitivno mišljenje na predlog izmeštanja prigradske i gradske autobuske stanice na Bulevar Heroja sa Košara. To je deo Generalnog urbanističkog plana Niša, koji podrazumeva i izgradnju "poslovno-proizvodno-trgovinskog" kompleksa između železničke stanice i Sarajevske ulice.

Nakon višegodišnjih najava, Glavna autobuska stanica trebalo bi da bude premeštena severno od Bulevara 12. februar, blizu fabrike Filip Moris, u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Crveni Krst.

Predsednik te Opštine Miroslav Milutinović ne precizira šta će biti na lokaciji gde se sada nalazi autobuska stanica, već kaže da će o njenoj nameni govoriti urbanisti.

Obuhvat plana; foto: PrintscreenČetvrtim izmenama i dopunama GUP-a predviđeno je i proširenje romskog groblja, kao i izgradnja "poslovno-proizvodno-trgovinskog kompleksa" između Sarajevske ulice i železničke stanice.

Takođe, na obodu naselja 9. maj predviđa se prostor za sportsko-rekreativne aktivnosti, potom poslovno-trgovinski kompleks na uglu ulica Nikole Pašića i Karadžićeva.

Novim izmenama GUP-a obuhvaćena je cela opština Medijana, kao i 343,55 hektara u opštini Crveni Krst, 185,6 hektara na Panteleju, 302,78 hektara na Paliluli i 112,79 hektara u Niškoj Banji.

O rokovima i ceni za sada nema informacija, s obzirom na to da mišljenje opština tek treba da se nađe pred odbornicima niške Skupštine, koja je najavljena za 14. februar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš ne prati "loša iskustva Beograda": Nova Glavna autobuska stanica u blizini "Filip Morisa"

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Feb.2024

Ovo je značajan korak ka urbanističkom razvoju Niša. Izmeštanje prigradske i gradske autobuske stanice na Bulevar Heroja sa Košara ima potencijal da unapredi infrastrukturu grada i poboljša funkcionalnost transportnog sistema, za razlku od Beograda, gde je Glavna željeznička stanica izmeštena...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.