Niš ne prati loša iskustva Beograda: Nova Glavna autobuska stanica u blizini Filip Morisa

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Feb.2024, 17:51

Niš ne prati "loša iskustva Beograda": Nova Glavna autobuska stanica u blizini "Filip Morisa"

Ovo je značajan korak ka urbanističkom razvoju Niša. Izmeštanje prigradske i gradske autobuske stanice na Bulevar Heroja sa Košara ima potencijal da unapredi infrastrukturu grada i poboljša funkcionalnost transportnog sistema, za razlku od Beograda, gde je Glavna željeznička stanica izmeštena kao nigde u svetu, a Savski trg sa spomenikom Stefanu Nemanji "zvrji prazan".

Planovi za izgradnju "poslovno-proizvodno-trgovinskog" kompleksa između železničke stanice i >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Sarajevske ulice takođe predstavljaju mogućnost za razvoj privrede i stvaranje novih radnih mesta.

Premeštanje Glavne autobuske stanice severno od Bulevara 12. februar otvara nove perspektive za razvoj tog dela grada, posebno u opštini Crveni Krst. Ova lokacija, blizu fabrike Filip Moris, može biti povoljna za putnike i olakšati pristup stanici, dok istovremeno oslobađa prostor u centru grada za potencijalne druge namene.

Važno je da se ove promene planiraju i sprovode uz pažljivo vođenje urbanističkog procesa kako bi se osiguralo da odgovaraju potrebama građana i da doprinose održivom razvoju grada. Uključivanje urbanista u definisanje namene prostora gde se sada nalazi autobuska stanica garantuje da će se odluke donositi na osnovu stručne analize i u skladu sa dugoročnim urbanističkim planovima.

Ovaj projekat može imati pozitivan uticaj na kvalitet života građana Niša, pružajući moderniju infrastrukturu i stvarajući nove mogućnosti za ekonomski razvoj. Očekuje se da će detalji o budućoj nameni prostora gde se sada nalazi autobuska stanica biti objavljeni nakon daljih urbanističkih analiza i konsultacija sa relevantnim stručnjacima i građanima.

Beograd..

Ne postoji grad u Evropi koji nema železničku stanicu u centru grada, bar sa par linija. . . Pariz 5, (Grad de Nord, Gard de Lion..), Moskva 7… i ….

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.