Počinje anketiranje i brojanje putnika koji koriste gradski prevoz u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje anketiranje i brojanje putnika koji koriste gradski prevoz u Nišu

Kako bi mogao da se poboljša gradski prevoz u Nišu, na kojim linijama ima najviše putnika i da li je potrebno uvesti nove - neka su od pitanja na koja će do nedelje 18. novembra odgovarati putnici, najavljuju iz Direkcije za javni prevoz, a brojanje i anketiranje onih koji se voze autobusom radiće se zbog izrade Studije koja bi trebalo da omogući bolju uslugu građanima.

Stari i neispravni autobusi na niškim ulicama nisu retkost, a u poslednje vreme se dešavalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i da ne idu redovno i ne poštuju red vožnje, pa oni koji koriste gradski prevoz nisu zadovoljni uslugama prevoza u Nišu. Zbog toga će se raditi Strategija javnog gradskog i prigradskog prevoza, najavljuju iz Direkcije za javni prevoz, a da bi ona bila urađena kvalitetno brojaće se i anketirati oni koji se voze autobusom.

V. d. direktora Direkcije Milan Milić poziva građane da narednih dana učestvuju u anketiranju koje će se održati na najfrekventnijim stajalištima.

Sistematsko brojanje putnika znači da će u svakom vozilu biti brojači koji će imati legitimaciju i oni vrše evidentiranje svakog ulaska i izlaska putnika na svakom stajalištu kako bi dobili broj putnika koji su u sistemu javnog prevoza. Zatim se radi anketa putnika na svim frekventnim stajalištima, gde anketari koji su takođe obeleženi sa nekim upitnikom prilaze putniku i uzimaju neke podatke o željama putovanja, koje se linije najviše koriste, gde bi trebalo da se uvedu nove linije, dakle neka pitanja koja će pomoći za novu mrežu linija - pojašnjava Milić.

Važno je da svi koji se voze autobusom odgovore na pitanja i time pomognu da usluga gradskog i prigradskog prevoza ubuduće bude kvalitetnija. Kada se prikupe i obrade podaci, dodaje Milić, kreće izrada Studije, koja treba da pokaže hoće li biti novih linija i drugih usluga i da li će se menjati red vožnje.

Ovim putem želimo i da uputimo apel svim sugrađanima da je neophodno da se odazovu na zahtev anketara i na što kvalitetniji način popune anketu, a u cilju što boljeg sagledavanja zahteva korisnika pri izradi studije - poručuju iz Direkcije.

Grad Niš je na tenderu za izbor onog ko će praviti Strategiju javnog gradskog i prigradskog prevoza, kako piše na portalu javnih nabavki, izabrao novosadski Traffic & transport solutions koji je nosilac posla i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a "u trci" za ovaj posao bio je i Saobraćajni fakultet u Beogradu.

Za izradu Strategije biće im plaćeno, prema podacima iz ugovora, nešto više od 11,7 miliona dinara sa PDV-om.

Podsetimo, gradski većnik Igor Vojinović je još u maju najavio da će Grad pokušati da pronađe novi i moderniji model gradskog prevoza i to upravo kroz Studiju koja će se u Nišu raditi posle 11 godina, a treba da unapredi javni prevoz u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.