Olujni vetar nosio krovove, čupao drveće, uništavao zasade (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 26.Jun.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujni vetar nosio krovove, čupao drveće, uništavao zasade (VIDEO)

Nevreme koje je sinoć oko jedan sat zahvatilo ovaj kraj nanelo je ogromnu štetu selima u okolini Niša i Aleksinca. Usevi su potpuno uništeni, a oštećeno je i nekoliko kuća. Meštani kažu da ovakvu nepogodu ne pamte.

Iako je kalendarski leto, na putu Kamenica – Cerje jutros se mogao videti led koji je ostao posle jakog grada od sinoć. Našoj redakciji javljali su se meštani Huma, Cerja, Brenice, kao i brojnih sela u aleksinačkoj opštini. Kako kažu, jak olujni vetar je rušio krovove kuća, čupao drveće, uništavao zasade, a vreme je bilo pravo zimsko. Prema njihovim rečima vetar je bio toliko jak da ni najstariji stanovnici ne pamte takvo nevreme, a šteta je, kažu, ogromna.
Nevreme je, kažu, počelo oko jedan sat iza ponoći i trajalo punih pola sata, a prizor koji su kasnije zatekli bio je neverovatan. Od vinograda, krovova kuća, voćnjaka i povrtnjaka nije ostalo ništa. Uragan, kako ga meštani nazivaju, ostavio je pustoš, a u potivgradnoj stanici nisu mogli ništa da preduzmu, jer u tom trenutku raketa nije bilo.
Iako su štetu na poljoprivrednom zemljištu prijavili, kažu da žetve sigurno neće biti jer su im polja potpuno uništena. Slična situacija je i u selima Draževac, Moravac, kao i drugim selima aleksinačke kotline, a kako kažu meštani, situacija je posebno teška jer su im u isto vreme uništena i polja i kuće.
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Grad u niškom kraju

Izvor: RTS, 26.Jun.2014

Grad koji je noćas padao u dva navrata u niškom kraju naneo je velike štete poljoprivredi, a štete ima i na nekim objektima. ..Žitelji Cerja i Katuna kažu da je nevreme trajalo oko 15 minuta i da je na usevima šteta sto posto, kao i da je polomljeno drveće i krovovi..."Nije moglo da se vidi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.