Novo pojačanje Radničkog: Niš odskočna daska za ozbiljnu karijeru u Evropi

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2021, 16:31

Novo pojačanje Radničkog: Niš odskočna daska za ozbiljnu karijeru u Evropi

Uz novog trenera niški Radnički promovisao je i najnovije pojačanje, 23-godišnjeg defanzivca iz Kameruna Mburija Bazil Jamkama koji kaže da mu je želja da napravi dobru karijeru u Evropi, a da su Niš i Radnički prava sredina iz koje želi da krene ka tom svom cilju.

Novo pojačanje u Radničkom opisuju kao proverenog igrača, primarno igra na poziciji štopera, a po potrebi može da igra kao desni bek i zadnji vezni.

Sa svojim prethodnim klubom iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << domovine Bamendom nastupao je u afričkoj Ligi šampiona, a zabeležio je i 3 nastupa za seniorsku reprezentaciju Kameruna.

Kamerun decenijama unazad važi za jednu od najjačih selekcija u Africi, poznato je koliko poznatih i kvalitetnih fudbalera je dolazilo u Evropu iz te zemlje i biti reprezentativac jedne takve selekcije je ozbiljan poduhvat. To znači da je Radnički doveo kvalitetnog fudbalera u svoje redove, koji bi trebalo da značajno unapredi njegovu igru u odbrani - kažu u Radničkom.

Jamkam boravi u Nišu već nekoliko dana i kako kaže, može da pomogne Radničkom u nastavku sezone.

Želim da napravim ozbiljnu karijeru u Evropi i smatram da je Radnički odlična sredina da krenem ka tom cilju. Poštujem saigrače, konkurencija je žestoka, a moja ambicija je da se što pre nametnem treneru Kokoviću i da budem standardni prvotimac. U Kamerunu sam igrao fudbal na visokom nivou. Liga šampiona Afrike je ozbiljno i zahtevno takmičenje, a u reprezentaciji sam delio svlačionicu sa fudbalerima koji su već napravili ozbiljna imena u Evropi - kaže Jamkam.

Radnički je ovog leta, osim trojice trenera promenio i veliki broj igrača, a rezultati na terenu na početku sezone nisu zadovoljavajući - samo 1 pobeda i po 3 poraza i nerešena rezultata, uz 11 primljenih golova.

Očekujem da u Radničkom ostavim dobar utisak, za ekipu ću dati poslednji atom snage i verujem da ćemo beležiti dobre rezultate, u skladu sa očekivanjima javnosti i navijača - izjavio je novi fudbaler Radničkog.

Prelazni rok u Srbiji traje do 17. septembra pa ostaje da se vidi da li će novi trener Koković dodatno selektirati ekipu koju je zatekao na "Čairu".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.