Ni niška Skupština nije nadležna za nepotizam

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni niška Skupština nije nadležna za nepotizam

Dok je Gradsko veće problem nepotizma, partijskih i rođačkih zapošljavanja u javnim preduzećima u Nišu prebacilo na Skupštinu, predsednik parlamenta Mile Ilić kaže da to nije pitanje za njega, jer je Skupština nenadležna.

Ilić kaže da on ni na koji način o tome ne odlučuje, pa samim tim nije ni nadležan za nepotistička zapošljavanja.

To nije pitanje za mene. Niti imam određenog uticaja niti me je ko pitao, niti imam bilo kakve nadležnosti u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tim. To je pitanje za neke druge - rekao je Ilić, a prenosi “Zona plus”.

On je rekao da o eventualnim sankcijama direktora Skupština može da odlučuje na predlog Odbora za imenovanbja,a do sada, kako je rekao Ilić, nije stigao nijedan predlog za razrešenje bilo kog direktora.

Podsetimo, nakon spornih zapošljavanja u Direkciji za javni prevoz, gde su zaposleni rođaci visokih funkcionera Srpske napredne stranke, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković i većnik Miloš Banđur izjavili su da Gradsko veće nije nadležno za nepotizam.

Na ove izjave je reagovalo i Uduruženje predsednika skupština stanara nazvavši to sramnim pokušajem skidanja odgovornosti i podsećanjem da je Slavković “sam priznao da je zaposlio ćerku u javnom sektoru”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.