Narodna stranka: Gradnja garaže iza Narodnog pozorišta primer bahatosti vlasti

Izvor: JužneVesti.com, 09.Sep.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka: Gradnja garaže iza Narodnog pozorišta primer bahatosti vlasti

Povodom najavljene gradnje garaže na Sinđelićevom trgu, zbog koje su protestovale komšije, oglasila se i Narodna stranka u Nišu, a iz ove partije ističu da je umetanje objekata gde im nije mesto svojstveno aktuelnoj vlasti. Zato i ovaj graditeljski potez smatraju bahatim.

Ističu da gradnja garaže iza Narodnog pozorišta, na mestu koje je godinama i bilo parkiralište, počinje bez ikakve javne rasprave i konsultacije sa građanima.

Narodna stranka smatra da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izgradnja pomenute garaže očigledan primer nemara i bahatosti vlasti, naročito ako se uzme u obzir da stambene zgrade Sinđelićev trg 18 i Svetozara Markovića 1, nemaju zemljište za redovnu upotrebu, što je svojevrstan urbanistički apsurd - navode iz Narodne.

Dodaju i da navodi nadležnih da je u pitanju gradnja po italijanskom konceptu, koja će biti arhitektonski usklađena sa okolinom i urađena od najmodernijih materijala, nisu potkrepljeni potpunim infomacijama, pa je izostavljena cena jednog takvog parking mesta. Kako tvrde, ona iznosi oko 330.000 dinara.

Vlast je ovakvim svojim plansko-bahatim ponašanjem dovela u situaciju sve građane, da recimo subvencionisane kredite za energetsku efikasnost, izgradnju biciklističkih staza, besplatni javni prevoz, smatraju bajkama ili utopijom. Čak i kada ima novaca u gradskom budžetu, on se neplanski troši, a jedina vizija gradskih čelnika je kako namaći još koji dinar za dalju neplansku i nenamensku potrošnju. I tako u krug - navode iz Nardone stranke.

Podsetimo, izgradnja ove garaže najavljena je prvi put 2016, a kako je rečeno krajem prošle godine, za ove svrhe Parking servis diže kredit od 40 miliona dinara. Trebalo bi da ima do 70 parking mesta više nego sada.

Tokom vikenda stanari okolnih zgrada protestovali su zbog najavljene izgradnje garaže, tražeći da na tom mestu bude zelenilo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.