Dve Nišlijke uhapšene zbog utaje poreza

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2024, 16:12

Dve Nišlijke uhapšene zbog utaje poreza

Zbog sumnje da su prodavale neregistrovane i nedozvoljene dijetetske suplemente i tako oštetile budžet Srbije za više od 11 miliona dinara, u Nišu su uhapšene 37-godišnja M. V. i 35-godišnja M. S.
Nišlijkama se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena trgovina i poreska utaja.
M. V. i M. S, odgovorna lica dva preduzeća, sumnjiče se da su kupcima u Srbiji prodavale i putem kurirskih službi slale neregistrovane dijetetske suplemente za koje nemaju dozvolu Ministarstva zdravlja, što nisu evidentirale u poslovne knjige. Na taj način su, kako se sumnja, oštetile budžet Srbije za više od 11 miliona dinara - navode iz policije.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i one će,...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodavali putem kurirskih službi neregistrovane dijetetske proizvode - oštetili budžet za više od 11 miliona

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Mar.2024

Niška policija uhapsila je M. V. (1987) i M. S. (1989) iz ovog grada, pod sumnjom da su izvršile krivična dela nedozvoljena trgovina i poreska utaja. Prema izveštajima, M. V. i M. S., odgovorna lica dva preduzeća, sumnjiče se da su klijentima u Srbiji prodavale i putem kurirskih službi slale neregistrovane...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.