Bogojavljanje u niškom Sabornom hramu, Bog se javi - Vaistinu se javi

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jan.2021, 17:00

Bogojavljanje u niškom Sabornom hramu, Bog se javi - Vaistinu se javi

Danas je u niškom Sabornom hramu nakon Svečane liturgije, obeležen praznik Bogojavljanje, osvećenjem vode za koju se veruje da je lekovita i čudotvorna i naziva se bogojavljanska voda.

Starešina Sabornog hrama u Nišu, protojerej-stavrofor Branko Cincarević, uz sasluženje sveštenika Eparhije niške i pojaca NCPD "Branko", nakon prazniče liturgije, osveštao je u porti crkve vodu, uz radostan pozdrav "Bog se javi - vaistinu se javi".

Po hrišćanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << verovanju, 30. godine naše ere Isus Hristos je kao drvodelja živeo sa svojom majkom Marijom i njenim mužem Josifom, a tada u svojoj tridesetoj godini pozvao je Jovana Preteču da ga krsti u reci Jordan. Po Bibliji, odmah po krštenju, a ono je obavljeno tri puta porinjanjem u vodu, otvorilo se nebo i začuo se glas Boga Oca koji je objavio da je Isus sin njegov, a tada na rame Isusa slete Sveti Duh u obličju goluba.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.