Biografski film o Gustavu Klimtu prikazuje se u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biografski film o Gustavu Klimtu prikazuje se u Nišu

Stogodišnjica smrti slikara Gustava Klimta će u Nišu biti obeležena i prikazivanjem biografskog filma koji govori o njegovom životu, a publika će moći da ga pogleda u petak 25. maja u niškoj Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”, gde je u toku dokumentarna izložba o ovom umetniku.

Reč je o filmu Raoula Ruiza, koji je prikazivan na Berlinare festivalu, kažu organizatori, a on odmotava priču o Klimtu kroz vlastita sećanja, na samrtnoj postelji u bolnici u Beču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Hronološkom dekonstrukcijom događaja autor ispituje one najvažnije, a među njima su svakako Klimtovi odnosi sa mnogobrojnim ženama, poput Emilie Floege i Lee de Kastro. U poseti Klimtu je Egon Šile, njegov kolega i učenik, koga igra Nikolai Kinski - dodaju organizatori.

Biografski film o tvorcu bečke secesije će biti prikazan u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke, od 18 sati.

Podsetimo, u toku je izložba o Gustavu Klimtu (1862-1918), umetniku za koga kažu da reprezentuje epohu koja odjekuje do današnjeg dana i izaziva oduševljenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.