Akcija Čepening nastavlja da pruža podršku najpotrebnijima kroz recikliranje plastičnih čepova - kolica Klinici za infektivne bolesti

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Feb.2024, 19:22

Akcija "Čepening" nastavlja da pruža podršku najpotrebnijima kroz recikliranje plastičnih čepova - kolica Klinici za infektivne bolesti

Udruženje za pomoć Nišlijama, kroz svoju dugogodišnju akciju "Čepening", nastavlja da ostvaruje velike humanitarne poduhvate. Ovog puta, fokus je stavljen na podršku Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, koja je dobila dragocenu donaciju u vidu dvoje mehaničkih kolica.

Akcija "Čepening" već godinama unazad prikuplja plastične čepove koje kasnije reciklira i koristi za kupovinu raznih medicinskih pomagala. Kroz ovu inicijativu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Udruženje je do sada obezbedilo oko 90 medicinskih pomagala, koja su donirana kako pojedincima, tako i ustanovama kao što su škole i klinike.

Predstavnik Udruženja, Vojkan Živković, ističe da je akcija "Čepening" osim humanitarnog, dobila i ekološki karakter, budući da omogućava recikliranje čepova koji bi inače završili kao otpad. Tokom desetogodišnjeg trajanja akcije, sakupljeno je čak deset tona čepova.

Direktor Klinike za infektivne bolesti, Miodrag Vrbić, izrazio je veliku zahvalnost na donaciji mehaničkih kolica. Naglasio je važnost ovakvih humantarnih inicijativa, posebno u društvu u kojem se solidarnost retko ispoljava.

Akcija "Čepening" nastavlja da širi svoj pozitivan uticaj, pružajući podršku onima kojima je najpotrebnija, i istovremeno doprinoseći zaštiti životne sredine kroz recikliranje plastičnih čepova.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.