Uzletele cene nekretnina u Hrvatskoj

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 13:55

Uzletele cene nekretnina u Hrvatskoj

Cene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromesečju su ove godine u proseku porasle za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjem nivou rast cena iznosio 13,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podsetimo, na godišnjem nivou u prvom kvartalu ove godine rast cena stambenih objekata iznosio je 14 posto, prenosi HRT Vesti.

Rast cena stambenih nekretnina na godišnjem nivou u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Novi stambeni objekti u drugom tromesečju 2023. poskupeli su u proseku za 5,3 posto u odnosu na prvi kvartal ove godine. U odnosu na drugo tromesečje 2022. godine, cene novogradnji ojačale su za 12,4 posto, pokazuje izveštaj DZS-a.

Cene postojećih stambenih objekata više su za 3,2 posto na kvartalnom, a 13,9 posto na godišnjem nivou.

Cene stambenih objekata u drugom tromesečju 2023. u odnosu na prvi kvartal ove godine u proseku su za Grad Zagreb više za 3,2 posto, za Jadran 2,5, dok su za ostala područja više za 7,5 posto.

Na godišnjem nivou cene stambenih objekata su u Zagrebu porasle u proseku za 14 posto.

Na Jadranu je rast iznosio 12,8 posto, a na ostalim područjima 17,7 posto, pokazuju statistički podaci.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.