U Španiji broj nezaposlenih na novom rekordu

Izvor: BKTV News, 04.Dec.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Španiji broj nezaposlenih na novom rekordu

Broj Španaca na berzi rada je prošlog meseca porastao na gotovo pet miliona, pokazali su najnoviji podaci, dok recesija u toj zemlji gotovo da i ne pokazuje znakove popuštanja, a tamošnje banke se i dalje bore sa posledicama kraha tržišta nekretnina.
U saopštenju španskog Ministarstva rada se navodi da je u novembru broj nezaposlenih porastao za 74.296 ili 1,5 odsto na rekordnih 4,9 miliona ljudi, prenela je agencija AP.
Podaci o stopi nezaposlenosti u Španiji se objavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kvartalno i odvojeno od podataka o broju nezaposlenih.
Ta stopa je na kraju trećeg tromesečja iznosila 25 odsto.
Ministri finansija članica evrozone su juče odobrili isplatu 39,5 milijardi evra pomoći za španske banke koje su najviše pogodjene krahom tržišta nekretnina 2008. godine.
To je deo paketa pomoći od 100 milijardi evra namenjenog tim bankama.
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

U Španiji nezaposleno gotovo pet miliona ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2012

U Španiji je registrovano gotovo pet miliona nezaposlenih lica, dok recesija ne pokazuje znake slabljenja, a banke se i dalje bore sa posljedicama kraha tržišta nekretnina. U saopštenju španskog Ministarstva rada navodi se da je stopa nezaposlenosti u novembru "skočila" za 1,5 odsto ili za 74.296...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.