Srbin princ prevara u Italiji

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin "princ prevara" u Italiji

Italijan srpskog porekla Dragan Dragutinović (33), koji je u petak ujutru uhapšen u Milanu, proglašen je za “princa prevara s nekretninama”! Ovaj nadimak dobio je od međunarodnih policijskih snaga zbog prevara teških 55 miliona evra!

Dragutinović se predstavljao kao indijski biznismen i princ, unuk jednog od najbogatijih maharadža i vlasnik banke. Pregovarao je o izgradnji zgrade vredne 55 miliona evra u prestižnom delu Milana. Zbog "karijere" koju je izgradio u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poslu, više stranih policija nazvalo ga je "princom prevara s nekretninama".

Kako prenosi italijanski list "Korijere de la sera", Dragutinović je uhapšen neposredno pre nego što je uspeo da "proda" nekretninu vrednu 55 miliona evra. U trenutku hapšenja na sebi je imao odelo vredno čak 18.000 evra.

Kao pravi "princ" čekao je ispred hotela "Principe di Savoja", pozirajući kao nećak jednog od najvećih bankara u Indiji i sin bogatog biznismena. Čekao je limuzinu koja je trebalo da ga odvede na ugovoreni sastanak s kupcima. Bio je poznat kao galantan tip, koji je uvek ostavljao bogate bakšiše vratarima i konobarima. U trenutku kada je policija zaustavila limuzinu, u njoj su bila i dvojica odranije poznatih kriminalaca, s kojima je Dragutinović upravo trebalo da otvori fiktivnu kompaniju na koju je trebalo da bude prenet sav novac.

Kako prenosi "Korijere", Dragutinović je rođen u mestu Lanusei, a roditelji su mu iz Srbije i Hrvatske. Policija mu je bila za petama od 2009. godine kada je osumnjičen za jedno razbojništvo. Italijanski mediji pišu da je do sada imao najmanje 16 lažnih identiteta, kao i podugačak kriminalni dosije, koji je jednom krađom započeo kada je imao 11 godina.

Kako je saopštila policija, cela njegova porodica bila je specijalizovana za prevare, od najsitnijih, pa sve do prodaje lažnih nekretnina.

Trenutno se nalazi u pritvoru zbog oružane pljačke iz februara 2009. godine, kada je opljačkao jednog trgovca nekretninama u Milanu i oteo mu 60.000 evra. U to vreme imao je paralelni identitet s gomilom falsifikovanih dokumenata, a najčešće je koristio "klonirana" dokumenta jednog 32-godišnjeg Argetinca. Igrom slučaja, Argentinac je za to saznao tek kada je dospeo na poternicu Interpola zbog izbegavanja poziva suda iz Rima. Tada je klupko počelo da se odmotava…

Kako prenose italijanski mediji, Dragutinović je bio poznat kao fin momak koji je plenio šarmom, što je jedan od najvažnijih kvaliteta za dobrog prevaranta. Dobar deo novca koji je zaradio prevarama uložio je u imidž, koji mu je omogućio da pravi sve veće prevare. Ako se tome doda da je tečno govorio engleski, francuski, španski, holandski, italijanski i srpski, jasno je koliko je bio prevejan. Uvek je vozio luksuzne automobile, poput "maseratija", "lamborginija", "bentlija" i "rols rojsa". A baš taj "lamborgini" je prodao najmanje 10 puta - uvek je uzimao avans i više se nije pojavljivao.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.