Srbija napredovala u transparentnosti za oblast nekretnina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija napredovala u transparentnosti za oblast nekretnina

Prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018, Srbija se nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi.

Među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale u periodu 2016-2018, Srbija je peta i, uz Slovačku, jedina evropska zemlja u ovoj kategoriji.

Srbija je prema ovom indeksu ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, odmah iza Slovenije i Hrvatske, koje su zauzele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 44. i 46. mesto, a ispred Bugarske, koja je na 49. mestu.

Od sedam oblasti koje indeks meri, najbolje ocene Srbija je dobila u oblastima "proces transakcije" i "regulatorni i pravni okvir", gde ima ocenu 1,9, odnosno 2.

Među 100 zemalja koje se nalaze na listi koju izdaje jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti nekretnina Jones Lang LaSalle, najbolje rangirana zemlja sveta je Velika Britanija, sa skorom 1,24.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija peta u svetu po transparentnosti nekretnina

Izvor: Danas, 06.Nov.2018

Srbija se prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018. nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na toj listi, saopštilo je večeras Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Članak Srbija peta u svetu po transparentnosti nekretnina...

Nastavak na Danas...

Globalni indeks transparentnosti: Gde je Srbija na listi?

Izvor: B92, 07.Nov.2018, 09:29

Beograd -- Prema novom Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018, Srbija se nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi...Srbija je prema ovom indeksu ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, iza Slovenije i Hrvatske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.