Srbija napredovala u transparentnosti za oblast nekretnina

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija napredovala u transparentnosti za oblast nekretnina

Prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018. godinu, Srbija se nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na toj listi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.
Srbija je peta od 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale u periodu od 2016. do 2018. godine i, uz Slovačku, jedina evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlja u ovoj kategoriji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Prema ovom indeksu, Srbija je ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, odmah iza Slovenije i Hrvatske, koje su zauzele 44. i 46. mesto, a ispred Bugarske, koja je na 49. mestu.
Od ukupno sedam oblasti koje indeks meri, najbolje ocene Srbija je dobila u oblasti "proces transakcije" i "regulatorni i pravni okvir", gde ima ocenu 1,9, odnosno dva.
Među 100 zemalja koje se nalaze na listi koju izdaje jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti nekretnina "Jones Lang LaSalle", najbolje rangirana zemlja sveta je Velika Britanija, sa skorom 1,24, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.